dimarts, 15 d’abril del 2014

DIUMENGE 13 ABRIL: ESCORNALBOU

  A les 8'15 surto de Salou per trovar-me en el Camping Cambrils Parc amb dos amics de Lleida ; en Juan i el Santi .
     Fins que no trovem pujada , ens esperen uns quinze kilometres ben planers ; començem a rodar a ritme suau per escalfar . En Juan , coneixeddor de la zona , esquiva perfectament les carreteres segundares i ens porta pels camins de les partides , amb camps a esquerre i dreta ; trossos amb asfalt vell i trossos de terra sorrenca ben trapitjada que no afecta al pedaleig ; es un bon moment per explicar-nos les aventures del hivern i esperar a arrivar a Montroig del Camp , on fem uns pocs kilometres per carretera i on comença a pujar suau , pero progresivament .
     Una vegada dintre al poble , agafem cami que no deixem fins arrivar al cim . 530 mts. de desnivell , que son els que farem en tot el dia . Molt bona vista del Mediterrani i els seus pobles ; dos minuts de descans i emprenem baixada fins a Duesaigues . Quasi tot per pista encimentada , pero amb tallaaigues que ens serveixem per fer algun salt ; " OLE " .
     Parem a esmorzar una hora ; ... o mes ... . Despres baixem fins el panta de Riudecanyes ; ple fins a dalt , per uns corriols estrets i divertits ; amb algun tram amb coincidencia amb un petit rierol ; zona mes aviat perillossa pel terra de pedra . Mes endevant tornem a empalmar per on em vingut , pels camins de les partides ; despres agafem carretera fins a Cambrils , on utilitzem el carril bici fin a casa ; gaudint de una bona vista ; mar , arena , noies amb poca roba , etc , etc .
     Com he dit avans . 530 de desnivell i 55 kilometres .