dilluns, 8 de juny del 2009

LA BONAIGUA

Aquest dissabte tocava anar a corre a la Pobla de Segur, per disputar la marxa Cicloesportiva de la Bonaigua. En un dia amb mal temps i amb perspectives de pluja, ens trobem a la línia de sortida varis integrants de l’E.C.O, el Jordi Serravinyals, Sergi Pujabet, Marcelo Raymundí, José Mallen, Àngel Delgado, Issac Riera i Bernat Cañellas (no se si em deixo algú), juntament amb altres companys d’Igualada, Castellolí,..en total uns 20 companys de la “zona”.

A les 8’30 del matí, 700 participants iniciem els 190 km amb 2900 m de desnivell, passant per als ports de la Bonaigua, Vielha i Perves. Només sortir al km 0 es forma una escapada de 10 corredors, que comencen a agafar avantatge, els primers 60 km eren més o menys plans, fins arribar a Esterri d’Aneu, a partir d’allà iniciem el port de la Bonaigua. Des de la primera curva els corredors de la Seu d’Urgell marquen el ritme, el nombrós pilot comença a perdre unitats i als 2km, només quedem uns 30 corredors. La cosa no s’atura i seguim pujant el port amb uns 20 km de distancia a una mitja del 7%. Amb aquesta distancià no són necessaris el “canvis de ritme”, la gent es va despenjant sola, i a meitat de port miro enrere i només quedem 6 corredors en busca dels escapats que ens portaven uns 5 minuts d’avantatge. Jo per la meva part anava, molt còmode, tenia les millors sensacions de l’any i em limito a seguir el ritme dels 3 corredors de la Seu d’Urgell. Desprès de quasi tot el port plovent i anar agafant alguns dels membres de la escapada, coronem 5 corredors, ja només en queden escapats amb una diferencia d’uns 2 minuts. Baixada plovent i en moll, arribem a Vielha, comencem el segon port, al poc d’iniciar-lo atrapem al últim escapat, amb molt bones sensacions decideixo passar a l’acció i marcar el ritme de pujada, en un port de uns 10 km a una pendent del 6%, on els últims 4 km els fèiem dins del túnel de Vielha, coronem 4 corredors. Sortim del túnel i més pluja, baixada poc complicada, uns quilometres de transició on entrem a relleus i ampliem la distancia respecte el rivals.

Comencem el últim port “Perves”, són 7 km als 5%, on érem 4 corredors, així doncs s’havia d’eliminar algú per a assegurar el “podi”. Pujant a ritme era molt difícil eliminar un rival, així que intento un parell de canvis de ritme, que no donen fruit. Hem pujat més de la meitat del port i encara som 4, petit descans i últims 2 km durs, atac dur dels dos únics corredors de la Seu d’Urgell al que només puc respondre jo. Ja som 3, podi assegurat, correm , baixada perillosa amb pluja i últims 20 km de pla-baixada. Arribem a la Pobla de Segur, ja només queda l’sprint entrada al poble i últims 400 metres picant amunt, ho intento però no hi ha sort, no soc sprinter i punt. Al final 3er classificat i molt satisfet del resultat, en un dia que possiblement he tingut les millors sensacions de l’any.

Classificacions:

3er Bernat Cañellas --> 5:32:11

35è Jordi Serravinyals --> 5:56:02

127è Angel M Delgado --> 6:20:44

143è Marcelo Reymundi --> 6:23:35

172è Isaac Riera --> 6:30:39

259è Sergi Pujabet --> 6:49:29

El Jose com podem veure a la foto, va partir la patilla del canvi,... a veure si ens explica que va passar!

8 comentaris:

Marta ha dit...

Bernat moltes felicitats pel podi!!! i per totes les curses que estas fent!

I que algú expliqui lo del Jose! POR DIOS!!! Que bestia eres!!!!

Anònim ha dit...

FELICITATS A tots els d la Bonaigua!!! I sobretot al Sr. Bernat q cada vegada va mes ràpid...JJoosseee!!!!!!!!!Trankilizate tio hay q cuidar el material...q luego sale caro y te kedas a medias!!!!!
...davidpallares...

Clara ha dit...

Molt bé no! aquest any Odena esta que es surt ja ja. Per cert ho de Pedals Occitania, m'interessa ( tot depen de com estare per això)

Felicitats Bernat

Eugeni ha dit...

Felicitats Bernat!!!! Algun dia quedem i entrenem lo dels sprints....

A per la quebranta!!!!!

Anònim ha dit...

Bueno neng, sin comentarios, tu estado de forma este año es excelente. Ahora centrate en la quebranta para acabar de darlo todo.
Bueno... deja algo para el anbaso!!
hay que poner al pueblo por todo lo alto jeje!!

Raul

Anònim ha dit...

No vinguis a l'Anbaso Bernat, m'agradaria guanyar-la dos anys seguits, siusplau.
Guillem

Marcelo ha dit...

Bernat power!!!

oooooleeeeeeeeeeeee!!!

Anònim ha dit...

eeeeeeiii bernat! jo soc el 4art integrant de la fuga a la bonaigua!al ultim port vaig fotre un pet que el deurien sentir des de la pobla!ja et deia jo que no anava bé!això si ,la venjança esta al caure jeje...si algn dia vols sortir a entrenar ja saps, jo sóc del bruc! ALBERT