dimecres, 10 de juny del 2009

LA BONAIGUA

Aquest dissabte tocava anar a corre a la Pobla de Segur, per disputar la marxa Cicloesportiva de la Bonaigua. En un dia amb mal temps i amb perspectives de pluja, ens trobem a la línia de sortida varis integrants de l’E.C.O, el Jordi Serravinyals, Sergi Pujabet, Marcelo Raymundí, José Mallen, Àngel Delgado, Issac Riera i Bernat Cañellas (no se si em deixo algú), juntament amb altres companys d’Igualada, Castellolí,..en total uns 20 companys de la “zona”.

A les 8’30 del matí, 700 participants iniciem els 190 km amb 2900 m de desnivell, passant per als ports de la Bonaigua, Vielha i Perves. Només sortir al km 0 es forma una escapada de 10 corredors, que comencen a agafar avantatge, els primers 60 km eren més o menys plans, fins arribar a Esterri d’Aneu, a partir d’allà iniciem el port de la Bonaigua. Des de la primera curva els corredors de la Seu d’Urgell marquen el ritme, el nombrós pilot comença a perdre unitats i als 2km, només quedem uns 30 corredors. La cosa no s’atura i seguim pujant el port amb uns 20 km de distancia a una mitja del 7%. Amb aquesta distancià no són necessaris el “canvis de ritme”, la gent es va despenjant sola, i a meitat de port miro enrere i només quedem 6 corredors en busca dels escapats que ens portaven uns 5 minuts d’avantatge. Jo per la meva part anava, molt còmode, tenia les millors sensacions de l’any i em limito a seguir el ritme dels 3 corredors de la Seu d’Urgell. Desprès de quasi tot el port plovent i anar agafant alguns dels membres de la escapada, coronem 5 corredors, ja només en queden escapats amb una diferencia d’uns 2 minuts. Baixada plovent i en moll, arribem a Vielha, comencem el segon port, al poc d’iniciar-lo atrapem al últim escapat, amb molt bones sensacions decideixo passar a l’acció i marcar el ritme de pujada, en un port de uns 10 km a una pendent del 6%, on els últims 4 km els fèiem dins del túnel de Vielha, coronem 4 corredors. Sortim del túnel i més pluja, baixada poc complicada, uns quilometres de transició on entrem a relleus i ampliem la distancia respecte el rivals.

Comencem el últim port “Perves”, són 7 km als 5%, on érem 4 corredors, així doncs s’havia d’eliminar algú per a assegurar el “podi”. Pujant a ritme era molt difícil eliminar un rival, així que intento un parell de canvis de ritme, que no donen fruit. Hem pujat més de la meitat del port i encara som 4, petit descans i últims 2 km durs, atac dur dels dos únics corredors de la Seu d’Urgell al que només puc respondre jo. Ja som 3, podi assegurat, correm , baixada perillosa amb pluja i últims 20 km de pla-baixada. Arribem a la Pobla de Segur, ja només queda l’sprint entrada al poble i últims 400 metres picant amunt, ho intento però no hi ha sort, no soc sprinter i punt. Al final 3er classificat i molt satisfet del resultat, en un dia que possiblement he tingut les millors sensacions de l’any.

La resta dels companys, a falta de classificacions, tots van arribar més o menys satisfets.