dijous, 15 de setembre del 2011

OPEN NATURA BTT ST SADURNÍ

Ens trobem a les 9:15 a la plaça de l’ajuntament de Sant Sadurní els 3 ECOS del nucli de Òdena, el Jaume, el Hilario i el Kevin rodejats de ciclistes i bicicletes per tot arreu i vet aquí que entre tanta multitud divisem el Maillot negre inconfundible de dos ECOS del Barri Sant Pere, el Jero i el seu fill el Alex. Com encara queden ¾ per la sortida decidim fer un cafè junts en una terrassa de la plaça tot parlant de bicicletes ... i es clar quan anem a la sortida ja esta tot col•lapsat de ciclistes d’una punta a l’altre del carrer així que ens situem al davant en un carrer lateral a la línia de sortida especulant de colar-nos al moment de la sortida.

I dit i fet es dona la sortida i hàbilment ens situem al grup del davant que de seguida s’estira , el Jero i el Alex acceleren seguint el fort ritme del davant i de seguida els perdem de vista. Al poc temps el Hilario em diu que tiri al meu ritme que ell es queda amb el Kevin ja que es la seva primera cursa i vol anar al seu ritme. Així que començo a augmentar el ritme suaument ja que la cursa anava ascendent en direcció Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quinti de Mediona i Cabrera d’Anoia. En aquests primers 10 km ja es comença a fer sentir la forta calor del dia i la molta pols al camí que et feia difícil el respirar a ple pulmó. Arribats al punt més alt comencen els corriols i les zones trencacames amb canvis continus de pendent i direcció. En aquestes que arribo al segon control al Km 23, el primer no el vaig ni veure de la calor i la pols, i em falta temps per veure un vas de ISOSTAR i menjar una mica de xocolata. Deixant el control enrere tornen a venir pujades i en les primeres rampes enllaço amb el Jero que anava més lent i em diu que tiri que ell ja va fent i a uns 200 m passo també al Alex al que animo veient que li costava bastant la pujada i una mica més endavant també l’Arantxa que no anava pas malament. Ja al voltant del km 30 veig que la zona comença a ser de pista per rodar i poso el plat gran per anar a bon ritme només traient-lo allà on el desnivell ho requeria. Finalment amb moltíssima set, sense aigua, i empapat de suor i pols arribo a la meta en el lloc 63, després de 46 km i dues hores i 32 minuts de temps. Uns 25 minuts després ho van fer el Jero i el Alex i ja passada una hora van arribar el Hilario i el Kevin. En resum una cursa molt bonica sense gaires dificultats tècniques però molt exigent físicament per la llargada, la pols i la calor extrema.

Felicitar a Open Natura per l’organització de la cursa amb uns 700 bikers dels quals uns 400 van fer la volta llarga de 46 km i uns 300 van fer la curta de 25 km.

Track i dades de la cursa : http://www.endomondo.com/workouts/22420186