dimecres, 23 de gener del 2013

DIUMENGE 20 GENER: ST PERE D'ARDESA

Aquest diumenge el pla pintava una mica deslluït per la pluja, en principi no tocava ploure però tot el que va caure dissabte va fer a uns quants decantar-se per fer carretera o be simplement per no posar el despertador.

Així que a la plaça no hi havia ningú, i just quan sortia per la carretera de Manresa cap a Can Roca vec el Jero i el seu fill Gabri. El seu fill havia quedat amb uns amics per fer una sortideta i el Jero, a falta de plans els acompanyava. Jo m’apropo a Can Roca un moment per veure si pesco algú, pero res. Així que me’n torno a Òdena i sortim amb el Jero cap als molins.  El Gabri se’n va amb els seus amics cap al Puig Aguilera. Ja fent pujada, ens adonem que avui és un dia de vent fred i tocacoll…

Un cop a dalt de la Serra de Rubió ens passem una bona estona intentant localitzar un sender que baixa i que et deixa quasi a la Font de Can Masarnau. Anem endavant i endarrere varis cops però no el sabem trobar. Al final agafem el corriol fins a Sant Pere d’Ardesa i fem un trosset de cami fins a arribar a una trialera (de les de debò) xula encara que alguns llocs no es pot fer, que ens deixa a la pista asfaltada de l’Espelt. En fem un tros abans de desviar-nos a l’aventura per un camí que no coneixem. Fem pujada un altre cop i baixem per un corriol que coneixia el Jero i que ens deixa a un altre punt de la mateixa pista de l’Espelt. Arribem fins a baix i ja agafem ja el camí direcció a Òdena. Creuem la carretera de les Maioles i continuem, jo direcció a can Roca i ell ja baixa per la carretera cap als Maristes. Arribem a casa d’hora, ja que encara no haviem parat a esmorzar (tot del tirón, i a bon ritme!), amb quaranta i pico km i 930 metres de desnivell positiu. 

Abans, però m’apropo a l’escola a veure l’arribada de la duatló de muntanya d’Òdena on corren alguns ecos.