divendres, 2 d’agost del 2013

DISSABTE 27 JULIOL: CASTELLTALLAT I CALLÚS (CARRETERA)



Ultima sortida abans de la cita dels Alps i decidim completar l’assignatura  pendent de la setmana passada a Castelltallat, per allò de no deixar res a mitges que ens doni mals records.
Aquesta vegada som 3 ECOS els que ens trobem el Dissabte a les 7 del matí als mossos per fer la sortida: El Jeronimo Alonso, el David Rubio i el Jaume Xaus.

Comencem pujant les Maioles una mica cadascú al seu ritme en fila, fa molta calor i estem encara freds de cames i això fa que ens anem distanciant per retrobar-nos a d’alt on el Jero posa en marxa la locomotora i la feina es seguir-lo fins arribar a les Coromines on ens reagrupem i ja seguim tranquils camí de Sant Pere Sallavinera i després direcció Fonollosa.
Abans d’arribar a Fonollosa agafem pista asfaltada a l’esquerra i tot pujada fins arribar als 990m d’alçada on es troba l’observatori i església de Castellatat. Fem parada per xarrar una mica amb una parella en BTT i contemplar un grup de voltors que ronden per aquelles alçades.
A partir d’aquí enfilem per la carena i després de 19 km de continua baixada arribem a Callús i continuem a Sant Joan de Vilatorrada, Manresa i Salelles on parem a fer un toc per hidratar-nos ja que fa moltíssima calor i estem secs.
Ja refrescats enfilem cadascú al seu ritme la pujada fins Maians on es rejuntem .Aquí  el Jero arranca la locomotora de nou i com una bala baixem fins a Òdena on fem la parada final al bar del Miquel. Allà trobem al Sergio Trujillo i també al Raul i estem una estona fen tertúlia.
Al final tot i la extrema calor em gaudit d’una ruta molt maca i variada de uns 95Km amb un desnivell acumulat de 1.903m.