dimecres, 24 de febrer del 2010

II HIVERNAL DE CERVERA

Per tal de preparar el inici de les primeres curses de la temporada, decidim dissabte al matí, després d'un bon entrenament de 4 hores amb molta cadència i un fort vent de cara en gairebé tota la sortida, anar a córrer a la II Hivernal de Cervera.

Diumenge al matí, quedem a les 7:15h a l'Amèrica, l'Enric Forn, la Penèlope i el David Verdaguer i jo mateix, per tal de de iniciar camí cap a Cervera. Allà ens trobem a en Vidalet que havia fet tard i ja no ens va trobar al lloc de quedada i per la nostra sorpresa, un del nous fixatges d'aquest any, el Marc Solsona.

Tot pintava que seria una cursa tranquil·la, fins que veiem arribar al senyor David Pons, els Guerra i tota la seva colla, el Carnicer petit i per rematar, el campió d'Espanya 2009 màster 30 Martí Bentanach. Per ser una cursa de poble, la cosa s'havia posat una mica complicada, però no seria lo més complicat del dia ni de bon tros. Per davant teníem 44km de corriols, senders i poca pista amb un factor sorpresa, el maleït fang al llarg de tota la cursa.

Donen la sortida a les 9:00h en punt, fem un tram de 2km d'asfalt picant amunt, que de seguida ens faria entrar en els primers corriols de fang. La cosa es veia complicada, però suposem que seria en trams puntuals. Per davant l'Enric podia agafar una bona roda, la del David Pons i no la va deixar anar al llarg de tota la cursa.

Per la meva part, hem vaig tallar uns metres en les primeres baixades junt amb el Verdaguer, per por a caure amb el fang relliscós, però així i tot estàvem amb els 15 primers de davant. La “idea” era fer una cursa de menys a més, però el fastigós terreny va fer canviar totes les estratègies possibles. De sobte, sobre una mica de camí ample i vaig poder avançar 5 o 6, però aquí es va acabar lo bo. Des de que practico el ciclisme, no recordo haver-ho passat ni la meitat de malament com en aquesta cursa. Trams literalment impracticables, tota classe de problemes mecànics i al llarg dels 44km, calculo uns 25 minuts en total, parat per treure el fang i sense contar els metres de terreny arrossegant i portant la bici a l'ombro. Així i tot, al km 30 vaig poder passar uns 3 corredors, més un parell o tres de davant que van plegar per diversos problemes. Aquesta situació hem va col·locar en la 4ª posició, amb un temps total de 3h17m.

Per que us feu una petita idea de la duresa de la cursa, de 120 prescrits, més els inscrits en el mateix dia, només vam acabar 19 corredors, entre ells l'Enric i jo. Així que el Pinturex-Òdena s'emporta una 2ª i 4ª posició pel sac.

Aprofitar per manifestar en el nostre blog, l'abús de l'organització de la cursa, en cobrar 20€ per una samarreta del seu club, per unes botifarres fredes, per no donar cap premi ni als 3 primers de la classificació, per unes dutxes en un barracó en obres i que l'aigua estigués congelada etc, etc, etc