dimecres, 13 de març del 2013

OPEN BTT VENDRELL (3 MARÇ)


Aquest any el format del Open Natura BTT ha canviat substancialment, ja no son tantes curses, son únicament 4 curses amb 3 circuits cadascuna (curt, mig i llarg), amb la utilització de xip per millorar el control delsparticipants i la durada del recorregut.

Inicialment la meva intenció era fer el llarg de 75km, però algú hem va avisar de que el llarg tenia un bucle de 15Km extremadament dur per l’excés de pedres i vaig preferir fer el mig de 50km que no tenia aquest bucle tant pedregós, encara que de pedres també en tenia i per un tub.

Com sempre vaig arribar amb temps suficient per agafar el dorsal, fer unes fotos i situar-me en els primers llocs de la sortida per evitar una mica els embussos al inici pels carrers del Vendrell. Situat a la sortida vaig veure algú amb roba del ECO que no  coneixia i també al Terrones un assidu a aquestes curses que va protagonitzar l’anècdota de la sortida  al cridar ‘PENALTI’ just abans de la sortida i sorprendre a tothom dient ‘AH NO QUE ESO FUE AYER’ en referència al Madrid-Barça del dia anterior.

Passades les rialles es dona la sortida controlada pels carrers del Vendrell i els primer km son bastant ràpids per pistes, corriols i alguna pujada sense massa desnivell fins arribar al primer control als 20Km, a partir d’aquí venien uns 12 km bastant exigents per la forta pujada, baixades amb pedres, mes pujades amb pedres i molt trenca cames. Ja arribats al segon control als 33Km es separen els del llarg i nosaltres enfilem els últims 16Km bastant planers que permetien posar el plat gran i anar a tota metxa, també calia anar molt en compte pels trams de pedres ja que la caiguda podia ser complicada. Ja arribant al Vendrell una fortíssima pujada als dipòsits ens fa maleir els ossos però passa ràpid i ja tot baixada fins la arribada a meta.

Al final he gaudit molt d’un circuit molt variat i dels mes atractius dels últims que he fet. També cal dir que s’adaptava bastant a les meves característiques i això es reflecteix a la classificació final amb el 19 lloc de 275 que  feien el mig i un temps de 2h 44m.