dijous, 2 de gener del 2014

DIUMENGE 29 DESEMBRE: LA TOSSA

7'40 ja estic a Can Roca, arramblat a la paret mirant d'esquivar l'aire frissant que se'm cola per tot arreu ; mentre espero al Jero , que arriba al mateix temps que la sortida del sol, el qual no escalfa però dóna llum al que esperem un bon dia sense núvols .

Amb la sortida del Jero del dissabte amb els pros , demana prudència . Arranquem suaus i abans de creuar l'autovía per sota , ens desviem a l'esquerra per pujar diversos corriols passant a prop de la piscina de les Comes . Seguim i creuem la carretera de les Maioles , pujem pel Xatarrero i baixem a l'inici del camí de Can Masarnau , el qual no deixem fins la Font del mateix nom , més corriols i passat el dipòsit d'aigua , ja fem la primera trialera ; no molt llarga però si intensa . Seguim fins l'Espelt i per pista asfaltada fins la bòbila i carril bici fins Jorba on parem a esmorzar .

Sortim per pista forestal asfaltada el coll del guix, creuem la carretera de Tous i baixem per creuar el rierol . On tinc un mal ensurt amb l'aigua i quedo moll d'un peu, però em considero afortunat, si caic cap a l'altre cantó , imaginat ... El Jero encara riu ara !

Decidim pujar la Tossa pel darrera , uff !!! massa dret ; però un cop a dalt gaudim d'una bona vista , el dia és net i clar ; on també uns quans aventurers es dediquen a volar amb parapent ; passen tant aprop que si allargues el braç sembla que els puguis tocar. Després de les fotos de reglament , baixem per la cara nort per tot d'un seguit de corriols molt entretinguts i sense dificultat . Tot molt bonic fins que se'ns ocurreix baixar pels Xirigalls , on cada vegada trobem més fang fins al punt de quedar-se les rodes bloquejades, malaït sigui el moment , tardem més de mitja hora en sortir d'allà ; a sobre, punxo al darrera i per sort, inflant sembla que ho soluciono . Està clar que avui no ens escapem del rentador .

Han sortit 30 kms per l'última sortida de l'any.

BON ANY !