dimecres, 17 de març del 2010

CRÒNICA DE BANYOLES

Banyoles torna a ser la localitat escollida per la celebració de la 1era prova de la Superprestigio Massi-Open d'Espanya de BTT. Al igual que altres anys la participació es nombrosa i d'un gran nivell per part de molts dels participants. A pesar del temporal de neu de la setmana passada, els corredors, tot i sabent les males condicions del circuit, no s'han volgut perdre aquest gran dia.

Des de fa uns anys, aquesta prova s'ha convertit en la més important del calendari nacional, el motiu , l'assistència de pilots de més de 5 països diferents, entre ells el campió del món i olímpic Julien Absalon (Orbea). Però no es l'únic, també hi participa la nostra millor referència nacional de la disciplina, José Antonio Hermida (Team Merida) campió del món sots23 i plata olímpica a Atenas en 2004, entre d'altres com Iñaki Lajarreta, Ruben Ruzafa, Marc Trayter, els ex corredors en ruta Paco Mancebo i Adolfo García Quesada, l'equip Holandes de MTB Rabobank Giant i l'Italià Team Saeco etc.. entre las fèmines no podia fallar la Balear 3 vegades campiona del món, Marga Fullana (Massi) o l'Asturiana campiona del món en la modalitat de relleus per equips Rocío Gamonal i la millor Catalana del moment i campiona d'Espanya en llarga distància en BTT Anna Villar i moltes més de gran nivell. Amb aquest panorama el Pinturex-Òdena no podia faltar aquesta gran festa del MTB.

Dissabte al matí quedem al Canaletes l'equip casi al complert més acompanyants i ens dirigim a Banyoles a passar tot el cap de setmana i poder prendre part en la cursa. Només arribar, fem el “desembarco” i directes a fer el reconeixement del circuit. Com imaginàvem, el terreny es impracticable en molts del trams, degut al desglaç de la neu. Només ens queda la esperança que a l'endemà hagi millorat una mica. Passem part del dia, en una masia impressionat llogada per l'ocasió, amb totes les comoditats. A la tarda volteta per la zona del parc de la Draga i recollida dels dorsals. Tant sols queda carga els dipòsits amb el sopar i conscienciar-se per l'endemà.

Dia de la cursa, sembla que el circuit te millor pinta, però així i tot s'han de posar tots els sentits per no prendre mal en el lloc més inesperat.

10h del matí, comença la guerra. Sortida dels Master 30, 40, 50, 60. Cadets, Júniors i fèmines cadet, júnior, sub23 i èlit.

En representació dels nostres tenim a: L'Enric Forn, David Pallares, Jose.A Mallen, Marcelo Reymundi i Marc Solsona, tots en la categoria Master 30. Oriol Duran en Júnior i Màrius Badia en Cadet. A excepció de l'Oriol que va patir una forta caiguda quant anava en una bona posició, la resta (uns més contents que d'altres per diferents motius) aconsegueix acabar la cursa.


12 del migdia, inici de la prova reina. A les corralines de sortida: Èlits , Sots23, Sots21 i Sèniors.

Per part meva aquest any, he decidit provar sort amb els Sèniors, el Sergi Pujabet en representara en Èlit. “Pistoletazo” de sortida, la meva roda de referència es la del Lluís Navarro (F.E.S) ell esta a la mateixa categoria que jo i el nano esta fort, haig de donar-ho tot per no perdre'l de vista.Durant la primera volta, els embussos i parons son constants, però de mica en mica tothom es posa al seu lloc, jo intento no perdre al Lluís, però desprès de dues voltes explosives, les cames no van com m'agradaria, així que no hem queda mes remei que abaixa el ritme i mantenir-lo constant. Després de 4 voltes, aconsegueix-ho arribar en 3era posició, la meva sort, que som pocs en aquesta categoria i si estàs una mica en forma i aguantes, pot sortir bé.

Lo més important de tot, es que un Pinturex-Òdena a pujat al podi en la prova amb més representació de participants i espectadors a nivell nacional i això per l'equip va de coña.

Classificacions:

Master 30:

1è Francesc Xavier Carnicer (Massi)

9è Enric Forn Jorba (Pinturex-Òdena)

32è David Pallares Garcia (Pinturex-Òdena)

77è Marcelo Reymundi (Pinturex-Òdena)

83è José.A Mallen (Pinturex-Òdena)

109è Marc Solsona (Pinturex-Òdena)


Cadet:

1è Adrian Huerga (Trans chema-Bolaños Auto)

34è Màrius Badia (Pinturex-Òdena)


Èlit:

1è Julien Absalon (Orbea)

72è Sergi Pujabet (Pinturex-Òdena)


Sènior:

1è Luis Navarro (Full Equip Sports)

3è Raúl Rubio Garcia (Pinturex-Òdena)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Buena crònica Raul!!
Pues poca cosa que decir por mi parte, una de las carreras con menos xispa q he hecho...pero bueno...a ver en Corró y sinó...pa la Xallenger!!!
...davidpallares..

Marta ha dit...

David esta clar que és cosa d'un dia... així que ni pensar-hi en la Xallenge!!! Heu de fer tàndem amb l'Enric!

Raúl haurà de venir més sovint la Mònica, 1er dia que ve, 1a copa! Per diumenge al matí la carreguem a la furgo ni que sigui dormint!

Anònim ha dit...

Jeje!! Marta, per aquest cap de setmana, li diré que anem a la platja, segur que bé!

Raul