divendres, 26 d’abril del 2013

IGUALADINS A LA TITAN DESERT

Els corredors de MTB Joan Badia del Esport Ciclista Odena, i Genís López del Full Equip Esports están a punt de sortir cap al Marroc per pendre part a la cursa MILENIO TITAN DESERT BY GAES 2013, que tindrà lloc del dia 28 d’abril al 3 de Maig.

Organitzada per RPM, la cursa transcorre pel desert al sudest del Marroc i consta de 6 etapes, en les quals els 350 participants afrontaràn un total de 600 km. per pistes de muntanya, senders i passos pel desert.

La novetat d’aquest any es que les 3 primeres etapes seràn l’alta muntanya, a la serra de Jbel Sarhro, dins l’Atlas, amb un desnivell positiu acumulat de 4.000 m. La primera etapa sortirà de Boumalne Dades, i en els 6 dies atravessaran les poblacions de Tourza, Tagueroumt i Merzouga, arribant la darrera etapa a Maadid Erfoud. Cada any hi ha una etapa marathon, en la que els participants han de ser autosuficients en quant a mecànica i material durant 2 dies,  portant tot el necessari per dormir i també l’equipament pel endemà.

El desert es un terreny molt hostil pels ciclistes i també per la mecànica. En edicions anteriors els participants han arrivat a aguantar 3 o 4 hores amb temperatures per sobre de 40ºC, travessar pistes pedregoses interminables, pujar desnivells d’alta muntanya, aguantar tempestes de sorra, pedalar o caminar per zones de dunes al Erg Chebbi, els temuts “oueds”,… El bon manteniment de la mecànica es clau per poder acabar, la pols es fica per tot arreu i cal anar preparat per les averies, punxades o talls a les rodes.

Enguany les principals figures que hi pendràn part, prometen una dura batalla en les primeres posicions. El quatre cops guanyador de la prova, Roberto Heras, sortirà amb el dorsal numero 1, devant d’una llarga llista d’aspirants a ser coronats com a reis del desert. El segon classificat de l’any passat, el portugués Luis Leao Pinto, el hispà hondureny Milton Ramos, els xecs Tomas Vokrouhlik, Martin Horzak o Javier Ramírez,…seràn alguns dels candidats a disputar el trionf a Heras, entre molts d’altres.

També haurem d’estar atents a les evolucions d’alguns personatges mediàtics que competeixen a la cursa, com els exfutbolistes Santi Ezquerro i Cèsar Sánchez, l’alpinista Edurne Pasaban, l’actor Santi Millàn, el pilot de rallyes Marc Guasch, o Rafael i Luis Medina Abascal, entre d’altres.

El Joan Badia (cat. Senior) es la segona edició en la que participa i el Genís López (cat. Master) ho farà per primer cop. Ambdós s’han preparat a fons per arrivar en bona posició i están decidits a assumir el repte.

Esperem veure’ls aviat amb el maillot de FINISHER de la vuitena edició de la TITAN DESERT.

A la web titandesert.com es podrà fer el seguiment de la prova i els canals de televisió Esport3 i Teledeporte en faràn un resum diariament.