dilluns, 11 de maig del 2009

TERRA DE REMENCES

Ahir tocava corre a St.Esteve d’en Bas, on es fa la marxa més important de Catalunya, si més no en quant a participants, al voltant de 3000 corredors. Dos membres del club el Sergi Pujabet i el Bernat Cañellas, hem matinat juntament amb l’Esteban dos membres del Cicles Sans de Castellolí.

A la línia de sortida, “bastant de ferro”, Roberto Heras, Xavier Tondo, Llaneras, Carles Torrent,....i els millors cicloturistes de Catalunya.

Amb un inici bastant ràpid, de seguida ens plantem al primer port, el Capsacosta, on es puja relativament bé, el ritme es pot aguantar i el grup encara es bastant números (Rili i Enrik el divendres passat vam pujar mes ràpid). Coronem, baixada rapida i cap a Ripoll on comencem apujar el segon port, Canes, allà la cosa es fica seria i el grup ja es selecciona més, coronem uns 40 corredors, que amb un ritme rapidíssim i en fila de un arribem a peus del “Coco” del recorregut el Coll de Bracons. Un port de 1º Categoria, amb una distancia de 7 km a una mitja del 8% i amb rampes de 15%.

El ritme es dur des de un inici i de seguida queda seleccionat el grup en el qual nomes quedem 8 corredors. Els “pros”, Tondo i Torrent marquen un ritme que em costa de seguir, però pateixo al màxim per mirar d’aguantar sabent que en aquell grup estaria la victòria. L’últim quilòmetre de port, el Roberto Heras, augmenta un punt més el ritme, i no se com, aconsegueixo aguantar, arribo a dalt “al límit”, coronem, descans de 5 segons i que la cosa no para, descens rapidíssim, on encara anava a 170-175 pulsacions. Quant arribem a Manlleu, la cosa es relaxa una mica, ja que estava clar que l’escapada estava formada. En la zona de transició fins a l’últim port els “pros” ens diuen que no disputaran el sprint, així doncs que penso que ja no apretaran més, però nomes començar l’últim port “El Condreu”, comença un altre vegada la tortura. Aquest és un port que no té molt desnivell, però amb 130 km a les cames, una velocitat que no baixava dels 28 km/h, i movent el plat, la fatiga apareix tard o d’hora. Aquesta vegada el ritme el marcava el Roberto Heras i vaig arribar patint molt a dalt, però finalment corono amb la “grupeta” i ja ho tenim, nomes quedava un descens, molt tècnic on aquesta vegada la traçada la marca el Torrent, increïble com baixàvem, quines plegades,....

Últims 4 km, nomes queda una recta llarga , curva i recta final d’arribada. En el descens s’ha tallat el grup i ens juguem la victòria 4 corredors, el primer atac ha sigut del més ràpid del grup, ningú hi va, se que es la roda bona i salto a per ell i el neutralitzem. Fem una parada de un o dos segons, unes mirades entre els quatre corredors, (estem en l’últim km), i sabent que soc el menys ràpid dels 4, decideixo donar-ho tot i atacar, pensant que l’arribada era igual que l’any anterior, però per desgracia no era així. Agafo uns metres, entro a la curva final primer, però queden uns 200 metres picant amunt, i jo ja ho havia donat tot, així doncs que ataquen per darrera intento respondre, però.....al final entro 4 classificat.

Estic molt content, perquè he competit amb gent de molt nivell i he pogut aguantar. La victòria cada dia esta més a prop, però de moment no arriba, haurem de tenir més sort. A falta de que surtin les classificacions, em sembla que s’ha fet el millor temps de les 12 edicions de la que es la marxa mes important de Catalunya.

8 comentaris:

Marta ha dit...

Bernat, a les classificacions diu 3er!!!! i com a mínim el temps rebaixat de l'any passat ens uns 8 minuts... no esta gens malament.

T'haurem de començar a fer controls sorpresa, jejeje!!!

Eugeni ha dit...

Ets un puto crack!!!!!! Pot ser que fecis tercer per "culpa" del xip, si tu vas passar despres a la sortida, representa que vas fer menys temps. T'ho dic per que el Xavi Garcia del meu equip va entrar darrera meu i l'han posat a davant i crec que es per aixo. l'any que ve sortire 5 min despres i abans de canes ja serem alla... pero amb 5 min menys.... jajajaja Apa felicitats xaval!!!!

Anònim ha dit...

El puto amo!! enhorabuena. Muy buena crónica, lo leia y lo estaba viviendo, sigue así.

Raul

Joan Rigol ha dit...

Felicitats Bernat!!! com et vaig dir a l'arribada vas quedar primer no-professional jeje!! i això esta molt bé!! Sort a les proximes

Anònim ha dit...

Joan Rigol??NO seras el germá del crack Salvador?No vegis com va aquest any!!I ara amb la s-works nova..mare meva...kina por!!JeJe!!!
Saluts!!
David...

Salvador Rigol ha dit...

David, no seras el Pallafumik que aquest any va a tot drap amb una "monobrazo" i que es permet el luxe de liderar encara que sigui per moments l'open d'españa a Vall de Lord.....jeje ets un crac....o millor dit cada cop que veig un maillot d'odena tremolo, la mare que us va parir com aneu!! enric, pallares, bernat...masters, etits femines i kids i tot...
ens veiem !!!! gass!!!

Anònim ha dit...

Aquest mateix!!JeJe!!!Ojala es pogues aguantar el ritme d la sortida durant tota la cursa eh!!!jeje!!Ens veïem a Palautordera diumengue!!Aveure com va la cosa...
David...

Anònim ha dit...

Ostres, ja m´ho va dir la Marta que en venia un de la seva colla que ho faria molt bé. Enhorabona!, que si m´ho arribo a pensar en comptes de donar-te records per a ella t´hagués felicitat de dret.

Elena