divendres, 17 de febrer del 2012

DIUMENGE 12 FEBRER: LA LLACUNA

Ens trobem a la plaça a les 8:30 quatre integrants de l'ECO: Jaume Xaus, Kiko, Sergio Trujillo i Josep M. Comaposada. En Sergio, que arriba en cotxe, diu que no es troba en condicions d'emprendre la sortida "ha passat mala nit", obert a tot tipus d'interpretacions, he, he. Però molt amablement, tot s'ha de dir, ens porta un termo amb cafè beneït, tot un detall per part seva que cal agrair donat les baixes temperatures. Mentre gaudim del cafè beneït en Kiko se n'adona que alguna cosa no marxa bé a la seva bici, sembla que el pinyó està clavat. Decideix anar a casa i agafar la seva antiga muntura. Comuniquem via WhatsApp a la resta d'integrants, en Ramon i en Jaume Tort, que s'esperaven a Sta. Margatita de Montbui que arribaríem amb una mica de retard. Finalment ens decidim baixar a Montbui directes per carretera, amb un fred que congela fins a tal punt que en arribar he de demanar en Jaume Tort que hem deixi els guants una estona per recuperar la sensibilitat als dits de les mans.
Un cop ja estem els cinc enfilem direcció a Montbui poble passant per sota la Tossa i continuar per la pista principal, coberta de neu i gel en alguns punts, fins arribar a l'alçada de La Censada. Creuem la carretera de Carme i a mig camí de la pujada a La Llacuna ens trobem en Rafa Urrútia amb la seva dona que anaven tot caminant també al mateix destí que nosaltres, ja que encara s'està recuperant d'una lesió al genoll. Esperem que aviat pugui venir amb nosaltres.
Arribem a La Llacuna encara amb temperatures per sota de zero i entrem ràpidament a esmorzar. En sortir enfilem en direcció al camping per continuar cap a Rofes. Creuem la carretera entre La Llacuna i Rofes per tornar a recuperar part del mateix camí que hem passat per tornar fins a Montbui, Igualada i finalment arribar a Òdena. La sortida d'aquest diumenge ha quedat amb uns 52Km de recorregut i uns 825m de desnivell acumulat de pujada.