dimecres, 28 d’agost del 2013

DIJOUS 15 AGOST: BENIDORM - ALACANT - BENIDORM (CARRETERA)

A les 8'00 am prenc la marxa ( tampoc cal matinar gaire ) començant la ruta per Vilajoiosa ; a 10 km. de Benidorm ; ès un entre mig de poble-ciutat , amb la peculiaritat turística de les seves cases de diferetns colors ; molt bonic . Segueixo carretera avall , observant que a cada turó rocós de vora mar i planten torres de guaita de l'època dels Romans . Mès endevant ja arrivo a Alacant ; la ciutat ès molt més grant del que em pensaba i de força bon gust ; a estones amb surto de l'asfalt i em posso al paseig marítim per tindre millor visió de la plarja ( explèndida ) .
Ja de tornada paso per Sant Joan d'Alacant amb la seva interminable platja de 8 km. d'arena fina amb el seu corresponent ampli passeig , blocs , restaurants , etc ... ( ara ja entenc tantes fabriques de ceramiques per la zona ) .

Casualment amb trovo en la mateixa zona varis tallers mecànics , un de limousines , un altre d'Alfa Romeo històric-restauració i al costat mateix , un xatarrero Citroën ; 2 CV , Mehari , Daian 6 i altres raresses ; amb mès de 100 unitats ; ja , molt mermades pel pas dels anys ( per mi , parada obligada com amant dels clàsics ) .

Amb quasi una hora de parada-descans-recreatiu-
xarrameca , prenc camí de tornada per la N-320 per la directa ; que m'espera la piscina de l'hotel ; per cert , el mes alt d'Europa ; amb les seves 43 plantes i mirador en la planta superior amb vistes a la ciutat dels gratacels . Espectacular . 

80 km. , desnivell inapreciable , tenint en compte que no he sortit de la costa ; ja que cap a l'interior ronden pics que alguns superen els 1.500 mtrs.

Alacant , prenc bon recort d'aquesta terra.