dijous, 12 de setembre del 2013

MTB SCOTT MARATHON BY BEST ( 8 SETEMBRE 2013)

DAVID LOZANO I ANNA VILLAR ES  PROCLAMEN CAMPIONS DE CATALUNYA DE MARATÓ EN BTT A MANRESA.
(08-09-2013) _ SCOTT MARATHON CUP BY BEST
Els ciclistes Joan Llordella i Núria Espinosa del Monty-Ambisist obtenen el títol del circuit MTB Scott Marathon by BEST.
El ciclista igualadí Joan Badia del Òdena-Tomàs Bellès puja al podi amb el 3er lloc en el circuit MTB Scott Marathon by BEST, en la categoria Master 50.

Al voltant de 150 corredores es van reunir al matí del diumenge a Manresa per a disputar la ManBike, que ajuntava tres proves en una: darrera prova del circuit MTB Scott Marathon Cup by BEST, el campionat de Cataluña de Maratón i una  Marxa Popular. A les 9,30 h., i amb un cel tapat, els corredors es disposàven a seguir un traçat tècnic de 68 km amb un desnivell positiu de 2.500 m., ideat i organitzat pel Esport Ciclista Manresà. Van ser molts kilometres de cursa dominats per senders, corriols i poca pista, amb un perfil molt trencat.

Ja als primers km., un grupo de cinc corredors format per David Lozano, Ismael Ventura, Ramon Sagués, Guillermo Muñoz i Francisco Guerra lideràven la cursa, seguits a prop per Llordella, Israel Núñez i Ricard Calmet. A mitad de cursa els 2 grups es van ajuntar, deixant darrera a Calmet a més de 40 segons.

A partir d’aquest punt, Lozano va començar a marcar un fort ritme que els seus rivals no van poder seguir. Al km. 42 tenia ja un aventatge de 1'15", i en els seguents km. fins arribar a meta, la diferència no va fer res més que augmentar. Va creuar la línia d’arribada amb 4 min. i 45 segons de marge.. Lozano es proclamava així Campió de Catalunya de Marató. El segon classificat va ser Ramon Sagués, seguit de Israel Núñez a uns 38 segons.

Decidit el podi del Campionat de Catalunya, només mancava determinar qui s’emportaria el lideratge del circuit MTB Scott Marathon by BEST, la de Manresa era la tercera i darrera prova. Finalment, va ser per a Joan Llordella, que amb la sexta posició en la prova del diumenge, en va tenir prou per ser campió del circuit.

En categoría femenina, la carrera va estar dominada de principi a fí per una Anna Villar que es va mostrar molt forta en tot  moment. L’única corredora que l’ha pogut seguir d’aprop ha estat Sandra Santanyes que va creuar la meta a poc més de sis minuts de la flamant campiona de Catalunya. La tercera classificada va ser la Ramona Gabriel que ha arribar a meta a quasi 27 minutos de Villar. La victoria a la classificació general de la MTB Scott Marathon by BEST va ser per Núria Espinosa.

A destacar que el ciclista igualadí Joan Badia del Òdena-Tomàs Bellès va aconseguir la tercera posició en la categoria de Master 50 del circuit MTB Scott Marathon by BEST. Després de les 3 proves, l’Òdena-Tomàs Bellès va quedar 8è en la classificació per equips, tot i que alguns corredors que optàven al podi com l’Albert Planas, l’Enric Forn o el David Verdaguer no van poder participar en aquesta darrera prova, per estar centrats en la Copa Catalana del proper dissabte a Castellolí.