dimecres, 11 de febrer del 2015

DIUMENGE 8 DE FEBRER 2015: COPONS

Ens trobem a Montbui l'Artur, en Ramon i Josep M. per anar a Copons a les 8:45 del matí. És un dia clar però a la vegada amb bastant fred i, a més, podem xafar neu en alguns trams del recorregut que encara persisteix de la nevada del passat dimecres.

Iniciem el recorregut passant pel parc del Puig Cornet per seguir pel camí que porta de l'Estadi Atlètic cap a l'Espelt, tot desviant-nos per creuar el Montclar. Continuem baixant per una trialera que porta directa cap a La Sala des de Sant Genís. Des de La Sala continuem fins a sota el pont de l'autovia a Jorba. A mig camí ens retrobem amb l'amic Urrútia, que va a passejar la gossa, ja que actualment per problemes mèdics no pot anar en btt. Tornem a comprovar el toll format al camí que porta cap El Burro des de Jorba, que encara continua fent inviable creuar-lo en bici, fins i tot ens trobem amb un 4x4 que gira cua.

Seguim de de Jorba pel camí de St.Jaume fins al Pont del Ganxo tot agafant el sender que ens porta a creuar un munt de cops el riu Anoia. Tot i el fred al final acabem tots tres amb els peus xops, colla d'inconscients!
Després d'esmorzar al bar de la piscina de Copons ens arriben a veure el salt d'aigua que hi ha prop de Copons, el Gorg de Nafre, un espai molt ben condicionat per fer un bon pícnic, amb més bon temps clar!

Decidim tornar cap a Igualada pel mateix camí perquè es va fent tard i volem tornar aviat. Com era d'esperar els camins ja no estan endurits pel fred i, gràcies a la neu, tot està molt moll i el fang s'enganxa a les bicis dificultant-ne el pas. Per aquest motiu la bici de l'Artur, tot i l'exhaustiu manteniment realitzat durant la setmana, s'enganxa un fil-ferro a la cadena bloquejant el canvi i doblegant-ne el suport d'alumini. Per sort podem mig adreçar-lo i continuar tot xino-xano fins al rentador de l'Àrea de Guissona de Jorba per treure tot el fang acumulat. Amb les bicis netes tot es veu més clar i aquest parell d'atrevits baixen per totes les trialeres que troben, fem vídeos i tot!

Tornem tot seguit cap a Igualada pel camí de St.Jaume i donem per finalitzada la sortida en el punt de partida amb un recorregut d'uns 30km, poquets però hem rigut molt creuant el riu Anoia i mullant-nos els peus tot quedant glaçadets.

Track de la sortida: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=8822012