dilluns, 5 de maig del 2014

MARATÓN DE LOS MONEGROS

El dissabte passat, dia 26 d'abril, es va celebrar, a la comarca dels Monegros, la cursa de BTT” La Maratón de losMonegros” en les seves dues modalitats, la marató de 115 km i la mitja marató de 85 Km. Enguany era la 14ena  edició d’aquesta cursa, considerada una de les curses de BTT més emblemàtiques d’Espanya, i va contar amb la participació de 6.700 corredors, entre ells, dos corredors igualadins en representació del club EC d’Òdena, en Xavi Muñoz i en Jordi Ventura que van corre la mitja marató.

La cursa, que es va disputar en horari de tarda, va tenir com a punt de partida i final la ciutat de Sariñena, amb un recorregut farcit de llargues pistes amb un desnivell acumulat de 874 m i on la pols, la calor, el sol i la pluja van ser predominants. Aquest conjunt de factors van fer que la cursa fos exigent tan per la duresa del terreny com per la climatologia i sobretot, i en els primers quilòmetres, per la acumulació de molts corredors produint veritables taps. A partir del quilòmetre 33 i coincidint amb la pujada al port de l’Alto de Piedrafita , la cursa ja es va anar estirant i els corredors ja es van mantenir molt més equidistants fins a la mateixa arribada.

En Xavi i en Jordi van recorre els 85 km en 3 h 43 min quedant en les posicions 200 i 201 de la general d’un total de 1.700 corredors i el 81 i 82 de la seva categoria.

Per finalitzar, destacaria una molt bona organització de la cursai un ambient immillorable, que sumat a l’espectacularitat d’un paisatge singular i únic a l’estat Español, anomenat el major desert d’Europa, fan d’aquesta cursa una gran experiència.