dimarts, 15 d’abril del 2014

DIUMENGE 6 ABRIL: CASTELLOLÍ

L’anterior diumenge dia 6 ens vem trobar a la plaça l’Ivan i jo, Artur.  Només sortir de casa la cosa no pintava gens bé per mi, que havia tingut problemes mecànics l’última sortida i em pensava que havent canviat la pinyonera i la cadena ho hauria resolt. Lluny de la teoria nomes apropar-me a la plaça cada cop que pedalo fort em salta la cadena... malt rotllo!

Un cop a la plaça em trobo a l’Ivan i li dic que ho tinc xungo per pedalar. Ens quedem una estona investigant, regulant el canvi fins que ens adonem que el problema és el plat mitja que està molt desgastat. Així doncs, deixo de banda la retirada i em disposo a fer la sortida només amb plat petit i plat gros.
Amb un pèl de retràs sortim per can Macià per anar a buscar la pista que ens porta a Sant Pau de la Guàrdia, per creuar el coll del Bruc i fer la part bona del recorregut: els corriols de baixada que ens porten a Castellolí, on parem a esmorzar a l’hora prevista ja que hem anat a bon ritme i sense parades.  La segona part de la ruta decidim canviar-la per fer-la diferent al previst. Decidim sortir de Castellolí per la banda d’Igualada, però creuant l’autovia i fent una pujada bona d’aquelles que et posen a to un altre cop ràpid, en direcció de nou a la pista de La Guàrdia. Uns kilòmetres més endavant ens desviem a l’esquerra per anar a parar a la rotonda de Maians, on fem un tros de baixada del corriol de la Telefònica fins al creuament de la pista del Puig Aguilera on ja fem fins al final recorregut 100% Anbaso. Així doncs agafem el corriol que baixa pel lateral de la muntanya (el que comença a costat d’una caseta abandonada) i després baixem fins al peu de la muntanya on fem els últims quilòmetres de la cursa sense estalviar-nos cap pas. Una opció que sempre funciona per acabar la ruta a Òdena!!

Al final ens surten uns trenta-i-pico quilòmetres i 780m de desnivell positiu, prou ben portats per faltar-me el plat mitjà i per haver de seguir a l’Ivan que des que té bici nova el tio no vegis com va!! ;-)