dimarts, 28 de juny del 2011

DIUMENGE 26 JUNY: MASCASTELLÓ

7'30 , amb presento al camping de Salou on havia quedat amb la resta de companys . Però , un traïdor del club anomenat Rafa Urrutia , no s'hen recorda de la nostra cita .
Utilitzant el mòvil amb respon que ja avien marxat fa ja 20 mts. ; " serà mamon !!! , "Han camviat l'hora de sortida .
Tornem a quedar de nou ; torno enrere amb la BTT ( 5 km. mès ) , agafo les claus del cotxe , carrego la bici , i surto escopetejat . Els demés companys aparquen en Monroig i començen ruta , mentre l'Urrutia m'espera .
Ja el diviso ; com que ens tornen a portar ventatja ; nem tots dos amb cotxe fins a Pratdip , on al cap de poca estona ja arriven .
Reagrupació dels 6 membres , ( ara si ) . Fem un esmorzar lleuger i sortim per carretera uns pocs km. per enllaçar al camí ; però , en una cruïlla ens trovem als mossos i el elicopter-ambulàcia . Estaven reaniman a un cilclista de carretera atropellat per un turisme , el cual , per desgracia , no retorna ; cares llargues i pocs comentaris , no es avitual trovar-nos en aquestes circunstàncies .
Proseguim l'ascenció a Mascastelló . Rampes empinades que , pel seu desnivell , alguns trossos , son encimentades ; a més , apreta de devor la calor , amb l'agravant d'un sol de justícia , ni gota d'aire i l'humitat que hi ha per la proximitat del mar . L'Urrutia esvofega ; i s'ens retira tot fent drecera per un altre camí , que el portarà a la zona de tornada .
Els demés , assolim el poble abandonat i en proces de restauració ( pel treball efectuat , ja comença a agafar color i , si no desisteixen , els hi quedarà d'allò més bé ) .
Agafem ruta directe de baixada fins trobar al Rafa , on fem un refrigeri .
Sortim tot fen unes petites trialeres ( ja era hora ) i retornem al punt de partida .
Pels qui menys em pedalat , ens surt uns 30 km. i pels més matiners , al voltant de 55 .