dimecres, 11 d’abril del 2012

DISSABTE 7 ABRIL: ESCORNALBOU (SALOU)

A les 7'45 surto de Salou per reunir-m'he amb el Paco i l'Antonio en el Camping La Corona de Vilafortuny a les 8'00 . Superpuntuals sortim a trovar el 4t integrant .
Tenin en compte que utilitzem el minim d'asfalt posible , ens trobem amb la sorpressa de que les rambles arenosses de la zona que normalment l'aigua de pluja trascola pel subsol , aquesta vegada no ès així ; ja que la pluja del dia anterior va èsser de més de 100 litres .
No us explico com anavem només començar la jornada . Ja en Montroig , arriva en Julian ; que ve de l'Hospitalet de l'Infant , i ens mira de dalt a baix amb cara d'interrogació ( millor no preguntis !!! ) .
Arrivem a Vilanova d'Escornalbou per carretera segundaria on , a l'entrada del poble , ja está indicat el camí del castell . Començem a pujar pinyons ; el desnivell es torna bruscament inclinat ( molinillo )  , tots suaument amunt . Ja es comença a gaudir del maravellós paisatge ; des de Tarragona  fins Miami  amb una superdefinida ratlla blava del mar ; dia nítid i a la vegada més fred de l'esperat ; trovant-nos restes importants de calamarça als vorals .
El camí desemboca a la carretera on els últims 2 km. es superen un desnivell superior al 20% . A dalt hi ha una esplanada on fem reunió ; teniem pensat pujar un tros més fins una caseta que sita a la punta ; però el fort vent ens fa recular i , sense entrebancs agafem costa avall utilitzant una pista asfaltada de no se quin any , baixant amb precaució pel tamany dels forats que si troven . 
Ràpidament arrivem a l'Argentera on parem a esmorzar i , per curiositat preguntem la temperatura i ens diu que a 1ª hora del matí era de 5º . Evidentment , l'única taula a la cual entrava sol per la finestre , va ser habitada d'inmediat pels 4 ciclics . 
Despres d'una bona botiffarra ( llangonissa pels locals ) emprenem novavent baixada fins el pantá de Riudecanyes pel seu costat dret ; que ès on es troven els camins ; força divertits , ràpids i amb uns tolls d'enormes dimensions que fa ens aturem cada vegada que en trovem un , quasi que no es poden negociar , ja que ocupen tot l'ample . 
Pasat el pantá , creuem una petita urbanització on començen un bon grapat de km de corriols tope divertits ( plat gros ) deu nidor , una bona descarga d'adrenalina , Uau !!!! . empalmem amb una riera , aquesta vegada , seca ; que ens porta a la carretera entre Montroig i Montbrió . Aquí ens despedim den Julian, que enfila direcció sud , els demés per carreteres locals planeres , a bon ritme fins Vilafortuny . Ja , un cop sol , a rentar i cap a Salou ,amb 65 km. i uns 700 de desnivell .