dimecres, 7 de març del 2012

DIUMENGE 4 MARÇ : TOUS

Aquest diumenge ens trobem a la plaça d’Òdena el Kiko i l’Artur, que baixem cap a la rotonda de Montbui per reunir-nos amb la resta del grup: el Josep Maria, el Jaume Tort, el Ramon, el Jero i l’Álex. Enfilem direcció a Tous, seguint el camí que voreja la Tossa per la part nord. Aviat veiem una rampa per on deuen baixar motos de trial i que imposa de debò. Uns quants ens ho mirem i aviat prenem una decissió: mitja volta que això és impossible. Fins que apareix, com no, el Tapi –mestre de fer el cabra- i ens deixa a tots bocabadats amb la seva baixada (Ole tu!!). Continuem i mica en mica anem guanyant altura. Al cap d’una estona de fer camí arribem al trencall que ens portarà a la Fou. A partir d’aquí ens esperen uns quants corriols per trencar una mica la monotonia pistera i al cap d’una estona arribem a Tous per omplir el dipòsit, que ja portem una mica de trote!
Al cap d’una estoneta ens hi tornem a posar, despedint-nos del Josep Maria que farà mitja volta per tornar cap a Igualada, que té compromisos. La resta ens enfilem direcció a la piscina per sortir pel barri del Sarral. No podem evitar fer el cabra en qualsevol rampa que ens trobem pel camí, sembla que avui hem sortit una mica esbojarrats! Al cap de res enfilem un camí sinuós i amb unes rampes vertiginoses que ens condueixen direcció a Clariana, i un cop a dalt desfem l’altura guanyada a base de baixar per l’altre banda tot per trialeres, xulíssim. Quan arribem a baix encara ens queden ganes de tornar a pujar un trosset per repetir un altre cop part de la baixada. Creuem Clariana i ens dirigim cap a El Burro, com no, intentant inventar alguna cosa nova, encara que algun cop hem de baixar de la bici. Fem una parada per bromejar amb una serp  morta que ens trobem pel camí i ens hi tornem a posar, ara ja en direcció a Jorba, on arribem agafant un corriol des del Burro que avaba convertint-se en una trialera molt entretinguda. En un parell de llocs hi ha uns arbres que impedeixen el pas i decidim fer una mica de neteja apartant-los del camí (va costar lo seu oi Tapi i Tort?).
Tot i que continuem tenint ganes de fer el cabra, el temps apreta i decidim anar cap a igualada pel carril bici, però (com no) agafem alguna variant més cross-country, desviant-nos per algun camp. Com que l’asfalt ens provoca al·lèrgia algun acaba entrant a Igualada  creuant les rotondes per sobre!! Si es que quan un té mono…
Total acabem fent una sortida molt entretinguda, amb uns 38 km pels d’Igualada i uns 43 pels d’Òdena.